Bondgården Övrabo

Bondgården Övrabo

Vrickat i stallet

Hänt på FarmenPosted by Sanna Soleskog Tue, August 24, 2010 23:12:08

Även om vi har en orättvis otur med hälsan hos våra hundar har det delvis kompenserats med friska hästar. Dessvärre har vi i nuläget två sjuklingar, både islandshästen Indiàna och newforest/fullblodet Svarten har, vad det verkar, gått och vrickat sig. Inte mycket annat att göra än att se att de mår hyfsat och avvakta. Sjuka hästar är annars något som världen verkar full av. Inte minst kotledsinflammationer etc verkar man nästan acceptera som en alldeles normal åkomma och alltför många hästar "döms ut" då de rimligen borde haft minst tio år kvar som ridhästar, om de tränats och bott på ett bättre sätt.

Som en följd av det är hästförsäkringar ohemult dyra - vi får alla vara med och betala för en slit-och-släng attityd till våra hästar. En väg till en mer skonsam hästhantering och ridning är att försäkringsbolagen gör som man gör med bilförsäkringar och baserar premien på en riskbedömning. Enkelt uttryckt; har man utnyttjat försäkringen mycket så stiger helt enkelt premien när man vill teckna en ny försäkring. Kanske hade det gjort att fler människor fått njuta av äldre, välhållna hästar som Drake (22 år) och Sabia (23).


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Emelie Wed, August 25, 2010 08:39:34

det är också så att djursjukhus/veterinärer tenderar till att göra fler analyser/prover om de vet att djuret är försäkrat... vilket också ger högre och högra premier för alla...