Bondgården Övrabo

Bondgården Övrabo

fula fiskar

Hänt på FarmenPosted by Sanna Soleskog Mon, June 28, 2010 10:32:22

Det är bara att erkänna att mitt tålamod inte riktigt räcker till fiske om det är mete eller kastspö som gäller. Att lägga i nät och ta upp det tillsammans med barnen morgonen efter är däremot en höjdare. I denna fiske-idyll känns det dock så onödigt att mänskligheten har lyckats förgifta sin omgivning så att man faktiskt inte bör äta fisken man får i insjöar alltför ofta. Bara tanken på det övertygar mig om att vårt kortsiktig politik och vårt sätt att använda resurser och förstöra miljön helt enkelt inte kan försvaras.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Sanna Thu, July 01, 2010 20:40:58

Att använda plast för att konservera kornas mat är något vi gärna hade sluppit. Att låta bli är inte helt lätt, då alternativen som står till buds har sina problem. Att torka gräset till hö "som man gjorde förr" är inget bra alternativ och en tornsilo är ett svårt alternativ när man har många små åkrar samt att det går åt mycket energi att ta ut fodret. Plansilo är ett bra alternativ och sannolikt kommer vi att bygga ytterligare plansilo när ekonomin tillåter. Dock inte optimalt när man har många små åkrar! För att minska plastågången har vi i år lagt en "ensilagekorv" - till vilken det åtgår mycket mindre plast.

Posted by Monica K Tue, June 29, 2010 15:07:22

...om du är så mån om Moder Jord så undrar jag hur du kan använda plastemballage till eko-djurens mat - om det nu är du som gör det, men det verkar så av tidigare inlägg (se min kommentar). Alla ser vad andra gör men inte vad de själva bidrar till. Tyvärr. Bättring, tack!

www.kemikaliedetektiven.se (se även blogg - upprört ensilageinlägg inom kort

MVH