Bondgården Övrabo

Bondgården Övrabo

jag vill ha mer nakenchock

bondetankarPosted by Sanna Soleskog Thu, March 05, 2009 18:41:00

Vart man åker kantas vägen av påklädda hästar. En häst utan täcke kan snart benämnas som en nakenchock. Man frågar sig då om alla dessa hästar verkligen är Världscuphästar som måste vara rakade över hela kroppen för att kunna träna på topp? För om det är så att de ägnar sig åt normalt hästarbete hade det definitivt räckt att raka halsen, och då skulle de slippa täckena. För det är just ordet "slippa" som missförståndet består i. Ett flyktdjur vill inte ha en massa tyg på sig med sjutton snören runt benen och magen hit och dit. Hade hästarna en fackförening hade den arbetat för färre täcken och mer vind i pälsen, det är jag säker på.

Men vad ska vi göra med alla täcken då? Jo, det finns faktiskt ett slags djur som faktiskt kan behöva en varm jacka, men som sällan får det. Jag talar om alla de rara små spädkalvar som nuförtiden ofta bor i kalla stall (det är bra för deras hälsa och välbefinnande, så det ska vi inte sluta med) och som möjligen kan ha lite svårt att hålla värmen om de mår lite halvkasst en dag. Förslaget är alltså att alla hästägare noga funderar igenom om de kan tänka sig att göra uppoffringen att låta hästen vara fri från täcken, hur snygga täckena än må vara. Hästtäcken som blir över lämnas till närmaste mjölkbonde som glatt sätter sig vid symaskinen och syr om dem till kalvtäcken. Alla blir glada - så vem kan egentligen vara emot? (utom möjligen hästprylsfirmorna)

(kalven i framkant har inget täcke för att hennes fortfarande inte kommit från sömmerskan...)


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by sarah Sat, March 14, 2009 23:06:41

Hej! Du, jag har ett täcke liggande i källaren, med fastsatt, hel hals och allt. Intresserad? Kan skicka upp det närsomhelst. Vi har förövrigt en liten ponny här nere, som oxå behöver täcke, en kyllehare som står och skakar bara det blåser lite. Även när hon är oklippt. En new forest, med mycket underhudsfett dessutom. Nåt fel i generna tror jag.