Bondgården Övrabo

Bondgården Övrabo

matt-mannen rycker in

GenerelltPosted by Sanna Soleskog Wed, February 11, 2009 19:41:10

Den gamla, antika plastmattan som fick Matt-mannen att bli nostalgisk.

Detta är ett av få, mycket få, inlägg om inredning som kommer att komma på den här sidan. Jag lovar. Och egentligen handlar det inte om inredning, utan om att jag gillar folk som gillar det de håller på med.

I vår halll och trappa ligger en plastmatta som faktiskt är i det närmaste antik. Trots att den tjänat väl i femtio år, så är det dags för den att lämna plats för yngre generationer. Därför kom idag en trevlig man från mattfirman för att mäta hall och trappa. Tidigare har jag varit inne i matt-affären och tittat och diskuterat materialval, och kanske inte riktigt fått dem att inse vilken tufft arbete en golvmatta i Övrabo får. Idag förstod han - med hundar, barn och säsongsvis mycket lera krävs det proffsgrejer, sa Matt-mannen. Sen lärde han mig allt om skillnaden på en dyr nålfilt och en billig nålfilt, den väsentliga skillnaden mellan poly-vad-det-nu-heter och poly-något-annat. Jag förstod inte riktigt, men det jag förstod var att vad denne man inte kan om golv, det finns inte, och utan att blinka bestämde vi precis som han tyckte. Nu ser vi fram emot nytt plastgolv i hallen och nålfilt i trappan. Kräks någon på nålfilt kan man tvätta den, säger Matt-mannen. Bra.

Oavsett yrke, så imponeras jag av folk som gör det de gör med entusiasm och engagemang. Och Matt-nördar finns det kanske inte, men alla brinnade intressen kan ju tangera det man förlöjligar som nördighet, och det tycker jag man ska sluta med. Jag är en djurnörd. Vissa är mattnördar. Vad är de som inte har något brinnande intresse? Och kan man vara fika-på-stan-nörd?


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Caprifool Tue, March 10, 2009 01:15:48

Men, men......det är ju MORMORS köksgolv!! :-D Shit, det där var minnen det. Den är skitfin!

Posted by Stadsbon Fri, February 20, 2009 13:21:53

Givetvis kan man vara en fika-på-stan-nörd. Eller bara mycket intresserad av att softa...det är (nästan) också ett intresse.

Posted by Sanna Thu, February 12, 2009 15:11:06

bra idé! Minst femtio år sa matt-mannen att den var. En mycket tidig, och ovanlig, föregångare till dagens plastmattor. Och mönstret gör sig egentligen bättre i en liten portion bakom ram och glas.

Posted by Marsvinskonsulten Thu, February 12, 2009 12:38:44

Ska du inte spara en bit av den antika mattan och kanske rama in? Det kunde ju bli ett trevligt minne av den trofasta vännen. Ett annat alternativ vore förstås att dyka upp på Antikrundan medelst hoprullad antik plastmatta och se experterna klia sig i huvudet. Den torde ju falla dem på läppen eftersom den är orörd och bara naturligt sliten av tidens tand. Ja, och en och annan hundtass, kattfot och barnasandal förstås. Men det är ju bara charmigt. :-)