Bondgården Övrabo

Bondgården Övrabo

i väntan på...veterinär

GenerelltPosted by Sanna Soleskog Thu, October 30, 2008 20:33:47

Stora delar av denna dagen har jag och den tappre västgötaspetsen varit på djurklinik för att undersöka hans ena, haltande, ben. Vis av erfarenhet visste jag att det skulle ta tid, men jag blir ändå förvånad över att man kan ha ett sådant system på alla större djurkliniker jag varit på.

Först blir man mottagen av en sköterska, som visar in en i ett rum. I en halv evighet väntar man tills veterinären kommer in och gör en snabb analys av läget. Veterinären drar vidare på nya äventyr medans man får vänta på en sköterska som ska ge hunden lugnande och röntga den. När bilderna är tagna (fantastiskt snabbt med digital teknik) väntar man ytterligare en kvarts evighet innan veterinären kommer och beslutar att fler bilder ska tas. Proceduren upprepas. När man slutligen, efter flera timmar, väntar på en sköterska som ska ge hunden uppvakningssprutan är det lätt att känna en viss desperation.

Alla (många!) i peronalen är trevliga, tillmötesgående och kunniga. Frågan är varför de vill jobba så?

Alla som liksom jag känner att det finns annat i livet än att vänta i undersökningsrum är välkomna till mitt alldeles eget djursjukhus som jag ska starta förr eller senare eller i nästa liv. Där tar varje veterinär emot en patient åt gången, där tar ett veterinärbesök så lång tid som prover och undersökning tar och där kan man räkna med att hinna med någon liten syssla mer den dag man har tid på djursjukhuset. Tills dess lär jag mig att ta med mig matsäck och en bra bok nästa gång.

Blog Image

Veterinärbesökaren till vänster, fortfarande med oklar sjukdom i ena bakbenet. Men med välröntgade ben.