Bondgården Övrabo

Bondgården Övrabo

äppelblom och betande kor

Hänt på FarmenPosted by Sanna Soleskog Sun, May 24, 2009 21:04:17

Ibland tar det tid mellan inläggen. Det verkar ha ett samband med när det är mycket att göra, och man kan då ställa sig frågan om bloggning som fenomen innebär att man har för lite att göra och försöker skriva om det? Nåja, kanske tillhör Soleskogarna fortfarande inte de som har minst att göra...

Korna är sedan flera veckor på bete, och det är verkligen härligt- både för dem och oss. Kanske innebär det lite mindre rationell mjölkproduktion, eftersom inte många kor vill boka sig för mjölkningstiderna mellan 3 och 5 på natten. Det uppvägs hursomhelst av att det är så tydligt att kor trivs med att gå ute på ett bra bete - det är inte svårt att se.

Man kan tro att vi håller på med någon slags hästrensning, ikväll åkte Sabia till seminstationen för att föhoppningsvis bli dräktig en sista gång i sitt 22-åriga liv. Bella och fölungen åker ner till fölungens far imorgon för att producera ett småsyskon (ett sto tack!) och då får storebrodern Svarten ansluta till treårstjejerna som går på bete i Traneryd. Turligt nog kommer de ju hem igen, och snart är ridterminen slut och Monette, Birk och Drake kommer hem på semester.